Flask Batu Permata Tourmaline"Flask yang mampu menukar kandungan air biasa kepada air beralkali dan bercas ion (-ve), baik untuk kesihatan dan menambah kecergasan diri ANDA!"

Batu permata Tourmaline yang berkhasiat digunakan di dalam flusk i-intelligent untuk mendapatkan air minuman yang lembut, berion negative dan bersifat alkali dalam masa yang singkat. Terbukti berkesan membantu merawat penyakit-penyakit yang disebabkan oleh keasidan tinggi dalam tubuh seperti gout, kencing manis, darah tinggi, migrain, kolesterol tinggi, sakit gigi, radiasi komputer dll. Ringan, senang dibawa kemana-mana dan penyediannya mudah ; tuangkan air ke dalam flusk dan goncangkan untuk beberapa saat dan sedia untuk diminum.
Tiga sifat batu permata Tourmaline yang membantu proses penyembuhan penyakit:

1. Tourmaline adalah punca “Far Infra Red (FIR)” secara semulajadi. Sifat ini akan memecahkan molekul air supaya lebih halus dan menyebabkan air lebih mudah diserap ke dalam sel badan. Ini akan menyebabkan badan cukup air dan mencepatkan proses penyembuhan dan pembuangan toksik dari badan. Selain itu air yg diminum akan lebih sedap dan kurang bau.

2. Tourmaline juga adalah punca ion –ve secara semulajadi. Ini akan mengionkan molekul air supaya bercas –ve dan membantu badan menolak radiasi +ve dari telefon bimbit dan juga membantu melancarkan peredaran darah.

3. Tourmaline juga berupaya menukar pH air dari asid kepada alkali pH 9. Kebanyakan air minuman ber pH 6 iaitu sedikit berasid. Apabila bersentuhan dengan batu Tourmaline, air akan diaktifkan dan pH bertukar kepada 9. Air alkali terbukti sebagai ajen anti-oksida dan juga menambah kandungan oksigen dalam darah.


Kebaikan Flask Batu Permata Tourmaline i-intelligent :
1. Mengaktifkan dan menghaluskan molekul air
2. Menyedapkan dah membaiki rasa air
3. Meningkatkan kadar Oksigen
4. Menghaluskan dan membasahkan kulit
5. Menyahkan Lemak
6. Melancarkan saluran darah
7. Mencegah pembentukan Artherosclerosis (timbunan lemak)
8. Mengawal system pembekuan darah dan mempercepatkan proses pemecahan pembekuan
darah (fibrinolisis)
9. Meningkatkan kesihatann, kecantikan dan kekuatan
10. Mempercepatkan pembaikan sel
11. Meningkatkan kualiti tidur

—————————————————————————————-

Manfaat Tourmaline Flask Kepada Manusia :

Pengaturan Molekul Air :
Tourmaline flask mengaktifkan molekul air, memecahkan klusternya menjadi lebih kecil dan mineralnya teurai membolehkan air itu diproses serta diserap dengan pantas oleh metabolisma tubuh. Penyerapan air yang halus itu bermula dari sel-sel mulut dan disepanjang laluannya, kerongkong, esophagus serta perut.

Melancarkan Peredaran Darah :
Hanya dengan ari biasa yang diisi kedalam bekas i-intelligent anda boleh menjadikan diri anda sihat, ideal dan penuh bertenaga. Darah yang cukup air (70%) serta beroksigen tinggi antioksida menjadi pemangkin kelancaran peredaran darah juga pemulihan pelbagai masalah kesihatan biasa ataupun kronik.

Apakah yang terkandung di dalam Tourmaline Flask :
1) Menggunakan teknologi Nano & Far Infra Red
2) Diperbuat daripada Stainless Steel
3) Bahan asas daripada serbuk batu-batuan
4) Muyu Stone (Muyu Jade/Wood Grain Jade)- Mengandungi unsure-unsur kimia yang
banyak seperti potassium, sodium, Magnesium dan banyak lagi.
5) Medical Stone
6) Tourmaline (Elektric Stone) mampu mengeluarkan ion-ion negetif
7) Nano Stone, membantu pemulihan sel dan juga meningkatkan kualiti air minuman
8) Anion Stone – mampu memancarkan Far Infra Red
Mineral Alkaline i-intelligentMineral supplement semulajadi berkepekatan tinggi. Mineral Alkali i-intelligent adalah unik dengan kandungan 84 jenis mineral dari laut yg dalam bentuk ion dan elemen sampingan yg diekstrak dari laut. Mineral kehidupan ini membekalkan mineral dan elemen lain yang diperlukan badan untuk kesihatan dan hidup yang sihat. Mineral Alkali i-intelligent menambah tenaga, meningkatkan taraf kesihatan dan membantu badan berfungsi pada tahap optimum. Alkaline Drop i-intelligent. Dua titik di dalam air minuman akan menukarkan air kepada Air Alkali. Ramai yg telah mendapat manafaat dengan hanya meminum air alkali setiap hari. Orang Jepun telah 40 tahun menikmati kebaikan meminum air alkali. Saintis telah membuat kajian dan menghasilkan formula yang mempunyai ratio kandungan mineral untuk secara semulajadi menuetralkan asid tanpa kesan sampingan.


Satu botol mengandungi lebih kurang 1000 titik, yang cukup untuk penggunaan selama 2 bulan.Air Alkali yg dihasilkan i-intelligent telah diuji tidak memudaratkan mengikut piawaian laboratory FDA dan DEA.


Info Produk Alkaline Drop adalah pati alkali. Campurkan 2 titik pati alkali i-intelligent dalam gelas 400 ml air minuman akan menambahkan ion alkali-OH. Botol 40ml Alkaline Drop i-intelligent senang dibawa di dalam poket atau purse. Untuk mendapat kebaikan kesihatan, seseorang perlu meminum 5 gelas air yang beralkali tinggi setiap hari.


Alkaline Drop i-intelligent juga mengekalkan persekitaran beralkali di mana penyakit akan dihentikan. pH level adalah pengarah kepada kesihatan kita. Penyakit tidak boleh hidup didalam badan yang beralkali. Kulat dan bakteria sukakan badan berasid – Terlalu banyak gula dan makanan berasid akan menurunkan kadar alkali badan.


Stress dan diet memainkan peranan penting kepada kesihatan. Dengan membawa botol 40ml Alkaline Drop i-intelligent bersama ke mana saja, anda boleh meminum air alkali bila-bila masa di mana saja. Hanya 2 titik sahaja diperlukan untuk sihat sepanjang masa. Dose yang dishorkan: 2 titik Alkaline Drop i-intelligent di dalam 400 ml air minuman4 ke 6 kali setiap hari60 hari penggunaan setiap botol 40ml Alkaline Drop i-intelligent.Kebaikan Alkaline Drop i-intelligent
Makanan yg kita makan memberikan kita tenaga dengan mengoksidakan (makanan dibakar untuk menghasilkan tenaga). Bahan kumbuhan dari proses ini kebanyakannya berasid. Badan kita tidak berupaya mengumuhkan kesemua bahan kumuhan yang kemudiannya berkumpul dalam badan. Pengumpulan bahan kumuhan inilah yang menyebabkan kita tua sebelum usia. Antara contoh bahan kumuhan yang dah mengeras adalah kolesterol, asid lemak (batu karang hempedu), asid urik(gout dan arthritis), batu buah pinggang, urates, sulfates dan phosphates. Cara mudah, berkesan dan sedia digunakan adalah dengan meminum air alkali.


Gelang Tungsten Terapi BiomagnetikGelang Tungsten Biomagnetik i-intelligent bukan sekadar aksesori tetapi ia mempunyai rantaian magnet nadir bumi yang telah terbukti mengembalikan dan mengimbangi aliran elektromagnetik darah. Terapi ini dikenali sebagai Terapi Bio-magnetik. Berdasarkan kajian yang dibuat di USA dalam tahun 1997 oleh Dr. Carlos Baylor dari Kolej Perubatan, 76% pesakit yang dirawat menggunakan Terapi Biomagnet, sembuh atau mengalami pengurangan sakit sendi dan otot berbanding dengan 19% yang dirawat menggunakan kaedah normal dan tradisional.


Kebaikan terapi biomagnet i-intelligent :

1.Meneutralkan pH di dalam badan
2.Merangsang peredaran darah
3.Menambah kandungan oksigen di dalam darah
4.Mengurangkan bengkak
5.Membantu proses biologi badan dan mengurangkan kesakitan
6.Mengawal kencing manis
7.Melegakan kesakitan di sendi dan otot
8.Meningkatkan libido/selera seks


Bagaimana Terapi Magnet Bertindak


Aliran magnetik akan menganjalkan salur pembuluh darah serta otot dan tisu di sekitar tempat tersebut bagi membolehkan peningkatan aliran darah.Oksigen dan nutrien akan disalurkan ke tempat tersebut dan toksin dinyahkan.

Kesakitan akan berkurangan – aliran negative mengimbangi ion elektrokimia dalam saraf.Proses seterusnya mengembalikan imbangan, meredakan kesakitan, mengurangkan bangkak dan mempercepatkan proses penyembuhan.Membantu menambah fleksibiliti sendi dengan menjarakkan sendi dari dalaman dan mengurangkan kesakitan dari sakit sendi.


"Kejayaan Tanpa Batasan"